Operationen kan få honom att gå

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sen träffade vi 9-åriga Alek Poulten i Trosa som drömmer om att kunna gå.

För att få ihop pengar till en dyr operation i USA drog hans klasskompisar igång en insamling. Och sen dess har inget varit sig likt.

Alek Poulten är nio år och har en medfödd cp-skada. han lever aktivt och tränar konstant för att inte bli sämre. Samtidigt drömmer han om att kunna g öra (allt) sånt där som andra nioåringar gör. Springa,  Cykla, sparka fotboll. 

Alek på egna ben

En operation som utförs i USA skulle kunna hjälpa Alek, men vägen dit är lång. Operationen kostar en halv miljon kronor, och försäkringkassan betalar inte för ingrepp utanför EU.

Aleks klasskompisar bestämde sig för att samla in pengar. De har engagerat föräldrar, knackat på hos företag. sålt fika och lotter och ordnat is-disco. Efter reporatge i både tidningar och tv har pengar bara fortsatt att strömma in.

Totalt har nu familjen fått in 550 000 kronor totalt i Sverige och pappa Philips hemland England. Det räcker till både operation och återbesök i USA.  Resan är bokad till den 20 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alek på egna ben

Mer i ämnet