Matilda Pettersson och Rolf-Göran Bengtsson. Foto: PRIVAT/TT

OS-medaljören Rolf-Göran Bengtsson till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll får Smedstad ridsportcenter celebert besök då OS- och EM-medaljören Rolf-Göran Bengtsson gästar anläggningen.

Sedan i somras har förberedelserna pågått och nu är det dags. En av hästsveriges giganter besöker Smedstad ridsportcenter i Linköping.

– Det betyder jättemycket att få hit en världsstjärna som Rolf-Göran Bengtsson, säger Josefin Linder, ridskolechef vid anläggningen.

Evenemanget är slutsålt sedan en tid tillbaka och förväntningarna på hoppryttarens clinic, en form av föreläsning där praktik varvas med teori inför publik, är höga.

– Det är helt slutsålt, vi har släppt extraplatser för att få in så mycket folk som möjligt och närmare 700 biljetter har sålts, säger Josefin Linder.

Gyllene tillfälle för ryttare

Rolf-Göran kommer bland annat att beröra ämnen som träning av unghästar och hur ryttaren kan bli framgångsrik på tävlingsbanan. Josefin Linder menar att kvällen är ett gyllene tillfälle för den som vill öka sina kunskaper om just träning och tävling.

– Jag tror att man som besökare kan få med sig mycket matnyttiga tips hem, det finns säkert någonting som alla kan ta till sig och ha nytta av.

Rolf-Göran Bengtsson tillsammans med hästen Unita under OS i Rio de Janeiro 2016. Foto: Pontus Lundahl/TT

Östgötskt i manegen

Förutom sin främsta häst har Rolf-Göran med sig en hel hop av hingstar som kommer att ridas och visas under kvällen.

– Han tar med sig sex hingstar från Holsteinerförbundet i Tyskland, det är jätteroligt också att han tar med sig sin bästa hingst, det gör det lite extra kul, säger Josefin Linder.

Två östgötska talanger kommer att få rida för Bengtsson och publiken – Matilda Pettersson och Fredrik Spetz.

– Det ska bli jättespännande, jag ser fram emot att få med mig värdefulla tips om träning och tävling hem, säger Matilda Pettersson, som kommer att rida hästen Head over hills.

Vad tycker du om att Rolf-Göran kommer till länet?

– Jättebra, det är många som är intresserade och biljetterna är slutsålda, det kan vara bra att gå på sådana här grejer för man kan aldrig bli fullärd.

Rolf-Göran Bengtsson

Rolf-Göran Bengtsson är en av Sveriges främsta hoppryttare. Han har bland annat två OS-medaljer och fyra EM-medaljer hängandes på väggen hemma i tyska Breitenburg där han numera bor. Han har även tilldelats Jerringpriset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.