Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mattias Näsström, biträdande trafikchef på Östgötatrafiken, berätta om problemen som har varit i tågtrafiken den senaste tiden i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Östgötatrafiken om tågproblemen: ”Väldigt olyckligt det som hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen och tisdagen har det varit stora problem i tågtrafiken i Östergötland. Två pendeltåg har behövt evakueras och ett av tågen stod stilla i fem timmar på grund av ett fordonsfel.

– Det är framförallt våra kunder som drabbas. Det är olyckligt det som har hänt och vi beklagar det verkligen, säger Mattias Näsström, biträdande trafikchef på Östgötatrafiken.

Viktigt att hålla sig uppdaterad

Tågtrafiken har drabbats av flera förseningar och inställda avgångar den senaste tiden. Bland annat på grund av kylan men också på grund av fel i infrastrukturen. Östgötatrafiken har därför ett tydligt råd till dig som resenär.

– Att hålla sig uppdaterad om informationen som vi lägger ut i våra kanaler är viktigt. Saker kan hända med både infrastrukturen och fordonen som gör att det blir förseningar och inställda turer, säger Mattias Näsström.

På tisdagskvällen ska ett tåg vid Mantorp ha evakuerats, enligt uppgifter till SVT Nyheter Öst. Enligt Trafikverket ska bussar ersätta. Evakueringen orsakade tågförseningar och nästan två timmar senare kunde övriga tåg på sträckan börja rulla igen.

Varför är tågen så känsliga för kylan? Och vad ska Östgötatrafiken göra så inte fler tåg fastnar? Hör svaren i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.