Arkivbild. Thomas Martinsson, drift- och anläggningschef på Motala kommun, förklarar att barn, vuxna och djur kan bli sjuka av bakterierna. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Motala kommun avråder från bad vid två badplatser

Publicerad

Motala kommun avråder från bad vid Strandbadet och Jerusalemsbadet efter att höga halter av e-colibakterier visats vid den senaste mätningen av badvattnet.

Varje säsong mäts kvaliteten på badvattnen tre gånger och vid Motala kommuns senaste mätning visade det sig att det fanns höga halter av e-colibakterier vid Strandbadet i Borensberg och Jerusalemsbadet söder om Motala. På grund av det här betecknas badvattnet som otjänligt och kommunen avråder från att bada vid platserna.

– Både barn, vuxna och djur kan bli sjuka av dessa bakterier. Det kan yttra sig på olika sätt men exempelvis magsjuka och feber kan vara symtom, säger drift- och anläggningschef Thomas Martinsson, på kommunens hemsida.

Motala

Jämförande badvattenprover inkommer om några dagar.

Se när SVT Nyheter Öst nyligen besökte Strandbadet, som har haft problem med kanadagäss, i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet