Lena Liljeborg på darrande ben med Roger Altsäter vid Borensbergs sluss. Foto: Ulf Persson/SVT

Paddelbräda istället för kanalbåt på Göta kanal

Uppdaterad
Publicerad

Reporter Lena Liljeborg undrar hur begränsad semestern blir under coronapandemin. Göta kanalbolaget tipsar om SUP, så Lena tog med en uppblåsbar paddelbräda för att kunna uppleva kanalen på behörigt avstånd från folk.

På Göta kanal är i år de tre klassiska kanalbåtarna: Diana, Juno och Wilhelm Tham inställda. Kanalbolaget tipsar istället på sin sajt om andra unika möjligheter att uppleva kanalen och föreslår Stand Up Paddel.

Hur den stående paddlingen gick för kanalbolagets vd och vår reporter, och vad som gäller för kanalturister i coronatider ser du i inslaget ovan.

”Inte inställt sen världskriget”

Göta kanalbolaget räknar med att köra andra dagsturer och att det kommer att bli fler fritidsbåtar i kanalen i år.

– Kanalbåtarna har inte varit inställda sen andra världskriget och det är en jätteattraktion när de kommer, så det är oerhört tragiskt, säger kanalbolagets vd Roger Altsäter, som också fick pröva på den något vickiga farkosten.

.

Stand up paddle board har blivit en trend på senare år (tanken är alltså att man står). Foto: Ulf Persson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.