Roger Altsäter, vd för Göta kanalbolag Foto: Carl Larsson/SVT

Inga klassiska kryssningar på Göta kanal i år

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga kryssningar med fartygen Wilhelm Tham, Juno eller Diana i år. Rederiet Strömma menar att det inte är möjligt med de restriktioner som råder under coronapandemin. Kanalbolaget noterar däremot ett ökat intresse för kanalresor med fritidsbåtar.

Bara för några månader sedan var Strömmas bokningstryck så högt att man planerade för att sätta in extraturer, skriver Göta kanalbolag i ett pressmeddelande. Men Strömma anser nu att med ett tak på 50 passagerare och framför allt äldre gäster, så väljer de att ställa in kryssningarna i år.

–Tråkigt men förståeligt säger AB Göta kanalbolags vd Roger Altsäter, i pressmeddelandet.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Fler fritidsbåtar

– Desto roligare är det att konstatera att allt fler fritidsbåtar väljer att boka en Göta kanalresa i år. I dagsläget har vi faktiskt fler bokningar än i fjol, konstaterar Roger Altsäter. I en egen eller hyrd fritidsbåt behöver man inte trängas och vi begränsar också antalet båtar vid slussning till fyra stycken för att hålla extra distans.

Kinda kanal

Rederi AB Kind har beslutat att skjuta upp årets säsongsstart till 1 juli med anledning av pandemin. Där gäller max 50 personer ombord på kryssningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet