Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Reidar Svedahl berättar under onsdagseftermiddagen att han kommer att återgå till politiken efter etikkomitténs varning. I klippet berättar han mer om sitt beslut. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Partiet varnar Reidar Svedahl (L) efter olämpliga meddelanden

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas gruppledare i Norrköping Reidar Svedahl (L) varnas nu av Liberalernas etikkommitté – det efter att ha skickat olämpliga meddelanden till en ung kvinnlig KD-politiker.

Det var för en månad sedan som Reidar Svedahl (L) meddelade att han tog en timeout från politiken. Bakgrunden var att han skickat olämpliga meddelanden till en ung kvinnlig KD-politiker.

Meddelandena blev föremål för en intern utredning inom Liberalerna centralt. Och nu under onsdagen meddelade etikkommittén sitt besked.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

Enligt kommittén har hans meddelanden brutit mot partiets etiska riktlinjer och med hänsyn till att man anser att Svedahl visat ånger så utfärdar kommittén en varning till Reidar Svedahl.

”Återgår efter sin timeout”

Kommittén skriver vidare att det är de förtroendevalda och medlemmarna i Liberalerna Norrköping som äger frågan om hur de ser på Reidar Svedahls framtid som förtroendevald för Liberalerna.

– Inget annat är planerat än att Reidar nu återgår efter sin timeout utifrån att Etikkomitténs utredning är klar, skriver Ann-Christine Kobusinski Ehn som är vice ordförande för Liberalerna i Norrköping till SVT Nyheter Öst.

NT var först med att rapportera om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

Mer i ämnet