Polisen tror inte att brottet som det äldre par som hittats döda i Mantorp utsatts för är del i en brottsserie, säger Thomas Agnevik, presstalesperson. Foto: SVT

Polisen: Det är ingen brottsserie

Uppdaterad
Publicerad
Utredningsarbetet efter det misstänkta dubbelmordet i Mantorp går framåt, enligt polisen. På tisdagskvällen rånades ett äldre par utanför Växjö, en händelse som polisen tittar på men hittills inte sätter i samband.

Det har gått två dygn sedan det äldre paret hittades döda i sitt hus utanför Mantorp. Polisen har satt in stora resurser för att hitta den eller de som är skyldiga, hittills utan resultat.

LÄS MER: Två släppta efter förhör om dubbelmordet

I tisdags kväll rånades ett äldre par i sitt hem utanför Växjö. En händelse som polisen också tittar på.

– Så vitt vi kan bedöma i den utredning som hittills har bedrivits så finns det inget som tyder på att det är en del av en brottsserie. Det här är ett fruktansvärt brott som har drabbat det här paret, och det finns ingenting som tyder på att det är någon annan som står på tur, säger Thomas Agnevik, presstaleman vid polisen i Östergötland.

Restriktiv med att säga något

Den andra bil som beslagtogs i Mjölby igår kväll är intressant för polisen, men varför vill de inte säga.

LÄS MER: Mystisk bil beslagtagen efter dubbelmordet

Överhuvudtaget är polisen restriktiv med att säga något om hur utredningsarbetet går.

– Det går framåt, absolut, säger Thomas Agnevik.

Hittills finns ingen gripen och ingen misstänkt. Är det fel att säga att ni famlar i blindo här?

– Vi som varit med tidigare vet att om gripanden inte sker i anslutning till brottet, så brukar det ta ett tag innan man sållat fram den viktiga informationen som leder till en misstanke som i sin tur kan leda till ett frihetsberövade.

TV: Hör polisen om utredningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet