Under tisdagnatten den 28 februari brann det vid Pinnarp camping i Kisa för andra gången på kort tid. Två veckor tidigare brann det vid Kisa Wärdshus. Foto: Per Svensson Borrud

Polisen om bränderna i Kisa: ”Samband kan inte uteslutas”

Uppdaterad
Publicerad

Kisa – som är huvudort i Kinda kommun – har drabbats av tre misstänkt anlagda bränder de senaste veckorna; en vid Kisa Wärdshus och två på Pinnarp camping.

”Att bränderna inträffat under en relativt kort tidsperiod och inom samma geografiska område gör att samband inte kan uteslutas”, skriver polisens utredare Petra Brendefors i ett mejl till SVT Nyheter Öst.

Samtliga tre bränder är fortsatt rubricerade som mordbrand.

”Teknisk undersökning har genomförts vid de tre bränderna och en del fynd har gjorts som vi utreder vidare”, skriver Petra Brandefors.

Kinda

Vilken typ av fynd det handlar vill inte Brandefors gå in på.

”Ingen misstänkt”

Polisen har ingen misstänkt i ärendet och vill gärna komma i kontakt med fler vittnen som kan ha sett något.

”En liten iakttagelse kan vara av betydelse för den stora bilden i slutänden”, skriver Petra Brandefors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten utbröt en brand vid en camping i Kinda. Se rörliga bilder från branden i klippet. Foto: Per Svensson Borrud

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet