En moské i Eskilstunastadsdelen Nyfors står i brand. Foto: Anders Kjaersgaard

Polisen om moskébranden: Inget bekräftat

Publicerad

Bara timmar efter moskébranden i Eskilstuna meddelade polisen att branden var anlagd. Dagen efter är brottsrubriceringen fortfarande mordbrand men samtidigt backar polisen något och tar tillbaka uppgifter om att någon ska ha kastat in ett föremål.
– Vi har absolut inte avfärdat möjligheten att den är anlagd men inget är bekräftat, säger Roland Lindkvist på länskommunikationscentralen i Södermanland.

Polisen berättade under juldagen att det kommit in vittnesuppgifter om att någon skulle ha kastat in ett föremål genom en glasruta, uppgifter som även SVT tog del av. Men i dag säger polisen alltså att det inte finns något säkerställt som kan säga att det är någon som kastat in något i lokalen.

– När det uppstår den här typen av händelser, och såhär mycket människor på plats, så uppstår kaos. Det kan finnas något vittne som kan bekräfta hur det ser ut, men vi har inte fått tag i det vittnet än, säger polisens förundersökningsledare Lars Franzell till Sveriges Radio.

Den tekniska utredningen går vidare och brottsrubriceringen är fortfarande mordbrand.

– Vi får jobba brett med utredningen och vi väntar nu på den tekniska utredningen, säger Roland Lindkvist till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébrand i Eskilstuna

Mer i ämnet