Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Jeppe Gustafsson

Polisen om skottskadade mannen i Linköping: ”Ska vara skjuten i benet”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 21-tiden på onsdagskvällen inträffade en skottlossning i stadsdelen Majelden i Linköping. En skottskadad person har förts till sjukhus och en förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts.

– Vad jag har fått till mig ska personen ha blivit skjuten i benet, säger Tobias Sundström, ledningsbefäl regionledningscentralen vid polisen.

Skottlossningen är den andra på kort tid i Linköping och den skjutne är enligt polisen en man i trettio-årsåldern.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Vi har varit på plats där under i princip hela natten. Det har varit en ganska stor avspärrning, den är hävd strax före klockan 03 i natt då kunde busstrafik och så gå normalt. Vi har haft hundförare och vi har knackat dörr i området för att prata med vittnen som kan ha hört eller sett någonting, säger Tobias Sundström.

Ingen person frihetsberövad

I nuläget är ingen misstänkt person gripen.

– Det är alldeles för tidigt att säga om den här händelsen hänger i hop med de andra skjutningarna. Det kanske vi aldrig får reda på och framförallt vet vi inte det nu, säger han.

– Nej vi har ingen frihetsberövad. Vi har ett antal som vi har tagit med till förhör för de hade så pass bra uppgifter och vi ville prata mer med dem men huruvida någon är frihetsberövad på grund av skjutningen det är ingen information som har kommit till mig, säger Tobias Sundström på ledningscentralen, polisregion Öst.

Så här såg det ut på den misstänkta brottsplatsen under natten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Magnus Andersson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet