Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Polisen varnar för stölder av exklusiva bilar

Uppdaterad
Publicerad

En vit BMW X6 stals under natten mot torsdagen den 15 augusti i villaområdet Ekängen utanför Linköping. Bilen var utrustad med spårsändare och polisen följde efter tjuvarna.

Men BMW:ns spårsändaren slutade ge signaler på E4 vid Norsholm. Polisen misstänker att bilen lastats på ett fordon med störningssändare och därifrån forslats vidare. Trots att man kontrollerade ett antal lastbilar var bilen spårlöst försvunnen.

– Ja, i nuläget har vi inga spår, men vi jobbar vidare, säger Joakim Wallberg, polisinspektör på brottssamordningen i Östergötland.

Linköping

Polisen i Östergötland vill nu uppmana de som har exklusiva bilar att vara vaksamma och ”höja sitt säkerhetstänk”.

– Ofta är det så att det kommer fler sådana här stölder när de väl satt igång. De här ligorna jobbar över stora ytor, säger Joakim Wallberg.

Vid bilstölden i Ekängen misstänker man att tjuvarna tog sig in i bilen genom att kopiera bilnyckelns signal som låg inne i bostaden. Polisen tipsar om att man kan lägga bilnyckeln i en ask av metall som ställs långt ifrån ytterdörren.

Andra bra säkerhetsåtgärder är att parkera bilen i ett låst garage eller på en plats med stark belysning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet