Dennis Örnborg berättar om trafiksituationen vid E22 Foto: Ulf Persson/SVT

Polisen: ”Värsta dan på hela året”

Uppdaterad
Publicerad

E22 mellan Norrköping och Kalmar är en av de vägar med störst risk för köer under midsommarhelgen. På torsdagseftermiddagen började köerna fyllas på ordentligt.

– Just nu har vi en typisk dag för midsommar med långa köer, det började vid middagstid, säger polisinspektör Dennis Örnborg, som befinner sig i Söderköping.

Vid 16-tiden rapporterar han läget som lugnt utan olyckor. Han uppskattar att köerna kommer att fortsätta till cirka klocka 20 i kväll för att sedan lugna ner sig. I Östergötland har polisen extra bevakning kring E4 och E22.

– Det är ju den dagen som är den värsta på hela året när det gäller köer och trafik, när det gäller E22 är det för lite väg och för många bilar. För vår del handlar det idag om att förebygga och visa oss, och sedan kommer returen på söndag.

Du följer läget i trafiken här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.