Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har spår att jobba med.” Hör lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström om arbetet med explosionen i Linköping. Foto: SVT/Carl Larsson

Polisområdeschefen: ”Platsen kameraövervakas”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att polisen har riktat extra uppmärksamhet mot bostadsområdet de senaste veckorna så exploderade det i Ekholmen under morgonen. Sedan några veckor tillbaka är kameror uppsatta för övervakning och drönare har flugits över området – nu söker polisen efter vittnen.

Explosionen i Ekholmen har skakat bostadsområdet och en misstänkt person greps under kvällen.

– Det blir självklart en ökad oro i området efter en sådan här händelse men jag hoppas att man inte känner otrygghet för vi finns här på platsen nu, säger lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

Området kameraövervakas

Området har kameror uppsatta sedan några veckor tillbaka och polisen ska även ha flugit med drönare över området, enligt lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

– Ekholmen är den typ av område som vi riktar lite extra uppmärksamhet mot här i Linköping, säger hon.

Koppling till Foxtrot-konflikten

Explosionen ska vara kopplad till den pågående konflikten mellan falanger i det kriminella nätverket Foxtrot, enligt uppgifter till SVT.

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström kan inte bekräfta uppgifterna men hon säger att den typen av nätverkskriminella som finns nationellt inte bara finns i storstäderna längre.

– Den finns även i Linköping och i andra städer i Sverige nu.

Söker vittnesuppgifter

Den pågående förundersökningen gällande allmänfarlig ödeläggelse fortsätter och polisen eftersöker vittnesuppgifter från platsen.

– Vi söker en person på cykel och en person som var ute och sprang i närheten av platsen vid brottstiden. Vi söker kontakt för att vi behöver vittnesuppgifter, inte för att personerna är misstänkta, säger lokalpolisområdeschefen

Har ni några spår?

– Vi har några olika spår att jobba med, säger lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.