Känner regionen en oro för säkerhet och annat så kan man begära omprövning, menar Tommy Gardell (S). Foto: SVT

Politiker ber polisen ompröva beslutet om NMR

Publicerad

Att Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att hyra mark i Almedalen har väckt starka reaktioner från flera håll. Nu vill politiker i Tekniska nämnden att polisen omprövar beslutet.

Den politiska majoriteten i tekniska nämndens arbetsutskott på Gotland, ber nu polisen att dra tillbaka tillståndet för Nordiska motståndsrörelsen att hyra mark under Almedalsveckan.

”Ytterst angeläget”

Motståndsrörelsens närvaro skapar oro för tryggheten och säkerheten menar man och skriver att det är ”ytterst angeläget att Polisen omprövar beslutet att ge tillstånd för NMR att få hyra mark under Almedalsveckan 2017.”

– Vi har tagit fasta på folks oro, vi får många samtal och mail om det här. Det är en säkerhetsfråga. Då ber vi polisen att man omprövar sitt beslut, för det har man möjlighet till av säkerhetsskäl. Folks rädsla och oro tycker jag är ett tungt vägande skäl, säger Tommy Gardell (S), ordförande i tekniska nämnden.

Hoppas på gehör

Polisen har meddelat att ärendet är avslutat och stängt, men tekniska nämnden hoppas ändå på att få gehör och att ärendet omprövas.

– Känner regionen en oro för säkerhet och annat så kan man begära det, det framgår enligt omprövningsreglerna för ordningslagen, säger Tommy Gardell.

TV: Hör Tommy Gardell berätta om hur folk hört av sig

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer