När polisen gjorde husrannsakan så hittade man diverse sexleksaker. Foto: Polisen

Prostitutionshärva i Linköping – 13 män dömda

Publicerad

En 69-årig man döms till fyra månaders fängelse för att ha låtit en prostituerad kvinna ta emot kunder i ett rum i hans lägenhet i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Tolv män i åldrarna 19 till 60 år döms till dagsböter för köp av sexuell tjänst.

69-åringen skötte kontakterna med sexköparna, skjutsat kvinnan och låtit betalningen för de sexuella tjänsterna gå via hans bankkonton. Brottsligheten pågick mellan den 1 december 2018 och den 27 november 2019.

Kammaråklagare Kajsa Malmström visade under rättegången upp en omfattande bevisning mot 69-åringen, såsom kontoutdrag, chattar, betalda annonser på sexsajter och bilder från 69-åringens Instagram-konto.

Den prostituerade kvinnan vittnade om att hon tidvis åkt till Sverige för att arbeta som eskort, dvs sälja sex. 69-åringen har aldrig uppmanat henne att sälja sex. Hon beskriver honom som en snäll person som ville att hon skulle vara hans flickvän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet