Foto: TT/SVT

Rekordstor danstävling drar igång i Åby

Publicerad

Idag klockan tio startar en historiskt stor danstävling i Åby Arena utanför Norrköping. Det är första gången alla tävlingsdansare i bronsklassen samlas på ett och samma ställe.

Tidigare har tävlande i nybörjarklassen ”Bronsklass” alltid tävlat regionalt, men med nya regler inom tävlingsdansen kommer alla nu att samlas under samma tak.

Tidigare i veckan var det 718 anmälda dansare till tävlingen som kommer att tävla i så kallad solo-, duo- och gruppdans. De dansstilar som kommer att representeras är ballroom, disco och hiphop.

Stor förväntan

Det är Dansakademin Norrköping som arrangerar tävlingen och ägaren Caroline Havenslätt ser fram emot tävlingen med spänd förväntan.

– Det är många saker som ska falla på plats, det blir ganska mycket tidspress, samtidigt känner vi stor stolthet och det är väldigt spännande och kul att få göra det här.

Caroline Havenslätt hoppas att det här kan bli början för fler tävlingar i området.

– Det här blir som ett litet SM för bronsklass på hemmaplan.

Caroline Havenslätt Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.