Ridskolechefen: ”Känns jättebra att det har kommit upp kameror” Foto: SVT

Ridskolechefen: ”Känns jättebra att det har kommit upp kameror”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Johnsson, ridskolechef på Hageby ridklubb i Norrköping, tycker att det känns skönt att polisen har satt upp kameror runt det stall, som i början av januari utsattes för en misstänkt anlagd brand.

Ett 20 tal hästar som befann sig i stallet fick evakueras och flera fick placeras ut andra stall. Endast en häst har kunnat flytta hem till stallet.

– Vi har fortfarande hästarna utspridda på tre olika stall, varav två av dem ligger i närheten, säger Lotta Johnsson och tillägger att hästarna fortfarande är oroliga och skärrade.

Oro över att det ska hända igen

Att stallet numer är kameraövervakat och fortfarande bevakas nattetid av väktare känns tryggt säger ridskolechefen vidare. Dock finns fortfarande en stor oro, över att det ska brinna igen.

– Vi kom fram till att det här var den sjunde gången som det brann på området, så det kan säkert hända igen. Det är väl det som är det värsta att det hänt ganska ofta häruppe, säger Lotta Johnsson.

Dessutom saknas fortfarande brandlarm, vilket klubben har diskuterat med Norrköpings kommun en längre tid.

– Det vi framförallt vill ha är ju självklart ett brandlarm, säger Lotta Johnsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.