Provisorisk inplastning av stallet i Hageby efter branden Foto: Veronica Gardell/SVT

Stallet kameraövervakas efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Efter stallbranden i Hageby i Norrköping har polisen tagit beslut om att sätta upp kameror i förebyggande syfte. Stallet har flera gånger utsatts för anlagda bränder.

– Vi har tagit ett myndighetsbeslut i förebyggande syfte. Det innebär att vi får sätta upp kameror i 90 dagar utan kameratillstånd från länsstyrelsen, säger Leif Hermansson chef för avdelningen grova brott vid polisen i Norrköping.

Utreder samband

Polisen utreder nu om det finns något samband mellan tidigare och senare bränder som misstänks vara anlagda i Norrköping.

– Det har ju varit flera bränder i området, i Hageby och i Lindö. Vi analyserar material vi har fått in för att se om vi hittar något samband i bränderna, säger Leif Hermansson.

Det var under natten mot fredagen den 4 januari som räddningstjänsten larmades om en brand i Hageby ridklubbs stall vid Vrinneviskogen i Norrköping. Under fredagen den 4 januari anhölls en man, men han släpptes senare på fredagseftermiddagen. Men misstanke mot mannen kvarstår.

Fortsatt misstänkt

– Han är inte avskriven i ärendet, säger Leif Hermansson och tillägger att polisen fortsatt försöker kartlägga vilka personer som har rört sig i området.

Ett tjugotal hästar som befann sig i stallet fick evakueras och fick stå uppstallade i andra stall efter branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.