I polisens förundersöking förekommer bilder där en av de tre åtalade poserar med vapen. Polisen har också tagit del av chatthistoriken mellan pappan och de misstänkta rånarna. Foto: Polisens förundersökning.

Riktade pistol mot fyraårings huvud – åtalas för grovt rån

Publicerad

Pappan tog med sin fyraåriga son för att köpa en elcykel i Linköping – men annonsen var falsk och på platsen hotades både pappan och den unga sonen med pistol av två gärningsmän. Nu åtalas de misstänkta för grovt rån.

Det var den 10 oktober förra året som händelsen inträffade. Enligt åtalat riktade rånarna en pistol mot både pappan och sonens huvud. När pappan dessutom berättade att han inte hade med sig betalningen för elcykeln försökte rånarna slita det fyraåriga barnet ur hans armar. Rånarna kom däremot över pappans aktivitetsklocka och mobiltelefon.

Nu åtalas männen som båda är i 20-årsåldern för grovt rån, grovt olaga hot och försök till olaga frihetsberövande. En kvinna åtalas också för medhjälp till grovt rån efter att ha hjälpt till att sätta upp annonsen

Samtliga åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet