• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Helena Balthammar (S), hälso- och sjukvårdsnämndens 1:e vice ordförande, Region Östergötland. Foto: Region Östergötland

Satsning på barns hälsa genom hembesök blir permanent

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötlands hälso- och sjukvårdsnämnd beslutade på tisdagen att satsningen på att förbättra barns hälsa i utsatta områden genom hembesök ska bli permanent.

Projektet har pågått sedan 2018 och finansierats med pengar från staten. När det nu blir permanent handlar det omen budgeterad kostnad på 6,25 miljoner kronor årligen.

– Vi ser att det finns goda erfarenheter av satsningen och att behovet av tidiga hälsofrämjande insatser är stort, säger Helena Balthammar (S), hälso- och sjukvårdsnämndens 1:e vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Hembesöken ska göras hos de familjer som är i behov av stöd och i samverkan med socialtjänst och folktandvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.