Bilden visar hur den misstänkte gärningsmannen flyr mordplatsen i Berga på en cykel av samma modell som syns på bilden till vänster. Foto: Polisen

Polisen söker tips om Linköpingsmord – släpper bild

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att det kan finnas en koppling mellan de tre dödsskjutningar som har skett i Linköping den senaste tiden. Nu hoppas de få in fler tips för att komma vidare i utredningarna.

Sedan i maj har tre personer skjutits till döds och en fjärde skadats allvarligt i Linköping. Utredningarna pågår för fullt, men vem eller vilka som ligger bakom dödsskjutningarna är för polisen fortfarande okänt.

– Vi kan se att alla tre brotten sker i samma miljöer så en av våra teorier är att det kan finnas ett samband. Men det är viktigt att vi fortsätter utreda dem enskilt så vi inte missar eller utesluter något, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping i ett pressmeddelande.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Kvällen den 19 maj mördades en ung man vid Solvändan i stadsdelen Berga och gärningsmannen sågs fly på cykel.

Släpper bild på misstänkt skytt

Den 5 augusti sköts två tonårspojkar vid Berga centrum. Båda skadades allvarligt och en av dem avled senare. Även här flydde gärningspersonen på cykel och polisen släpper nu bild på den misstänkte skytten i hopp om att få in fler tips.

– Vi vet att han ses stoppa på sig vapnet efter skotten och fly på en elcykel med väldigt kraftiga däck på Söderleden i riktning mot Brokindsleden och Braskens bro. Men därefter vet vi inte var han tar vägen. Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp, säger Jan Staaf.

Det senaste mordet skedde mitt på dagen den 25 augusti, då en man sköts till döds på en restaurang i Skäggetorps centrum.

– Vi har indikationer på att två gärningsmän lämnar restaurangen på markplan och springer mot parkeringsytan under köpcentret. Eventuellt har de där satt sig på cyklar och flytt i riktning mot Stiglötsgatan. Där är vi väldigt intresserade av fler iakttagelser, säger Jan Staaf.

I klippet ser du en intervju med Jan Staaf om de nya uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet