– Så här kan man också spendera en lördag, sa David Olsson efter att tillsammans med Johan Rydell fått napp: en tung, rostig gammal cykel. Foto: SVT/Jenny Widell. Film: David Olsson

Han drar igång skattjakt i Motala ström

Uppdaterad
Publicerad

Idag, lördag, ska frivilliga ”gå på skattjakt” i Motala ström i Norrköping. Sportfiskaren David Olsson blev irriterad på att dragen fastnade samt allt skräp han fick upp ur vattnet och ville göra något.

Därför har han dragit igång ”skattjakten”. Tidigare har han själv draggat på botten med ett långt rep och dragg.

– Jag är ju en aktiv sportfiskare och jag tycker det är så tråkigt när krokarna fastnar och jag får upp kundvagnar, cyklar, ja hur mycket skit som helst, säger David Olsson.

Norrköping

Sociala medier

Han och några vänner ville ta tag i problemet och berättade om det i sociala medier.

– Det har eskalerat. Fast egentligen är det ju inte vårt ansvar som privatpersoner. Men jag gillar att engagera mig, jag tycker det är jättekul!

– Det var folk som stannade upp och undrade vad vi höll på med och då tänkte jag att det kanske finns ett större engagemang.

Rensningen ska börja vid Strömsholmen och fortsätta upp mot Spången. Redskap, båtar och fordon för bortforsling av skräp ska finnas tillgängligt för dem som vill delta i ”skattjakten”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet