• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ytterligare åtgärder kan bli aktuellt. Få reda på mer i klippet ovan. Foto: SVT

Skoldagen förskjuts i Linköping – ska minska smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronaviruset anpassas nu starttiderna för skoldagen på de kommunala gymnasieskolorna. Skoldagen kommer att förskjutas med 30 till 60 minuter.

Ändringen görs i första hand för att minska trängseln i kollektivtrafiken vid rusningstid i Linköping.

– Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska belastningen i kollektivtrafiken och på så sätt bidrar till att minska smittspridningen. Därför har alla Linköpings kommunala gymnasieskolor justerat starttiderna för skoldagen inför höstterminen, säger Åsa Ridne, avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Linköpings kommun räknar med att cirka 4 600 gymnasielever har busskort och vanligtvis tar sig till skolan kollektivt. Samtidigt uppmanar man de som kan ta sig till skolan utan kollektivtrafik att göra det.

– Det betyder att vi gärna vill att de som kan använda andra färdsätt till och från skolan gör det, till exempel cykla eller gå, säger Åsa Ridne.

Ytterligare åtgärder kan bli aktuellt. Få reda på mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet