Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur tar man sig an extremvädret och hanterar klimatanpassning? Hör SMHI:s Anna Blomqvist i klippet. Foto: Lena Liljeborg/SVT

SMHI är spindeln i nätet för utvecklingen av klimatanpassning i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Kommuner vänder sig till SMHI:s kunskapscentrum för att på ett lätt sätt kunna ta sig an klimatanpassning och veta hur de ska lyfta upp frågan på den politiska nivån.

– Just nu har vi ett tema som handlar om fastigheter. Vi försöker visa hur man kan anpassa flerbostadshus och andra fastigheter till extremväder och det förändrade klimatet, säger Anna Blomqvist på SMHIs nationella kunskapscentrum för klimatanpassning.

De är spindeln i nätet för utvecklingen av klimatanpassning i Sverige och driver sajten Klimatanpassning.se, ett samarbete mellan 25 myndigheter.

– Vi hjälper kommunerna på flera olika sätt. Bland annat med en exempelsamling där det senaste exemplet är det här fina arbetet som Hyresbostäder gör tillsammans med Norrköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatförslag

Mer i ämnet