Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isbanan, bajsparken och plastgranen – i videon berättar Linköpingsborna om tre snackisar om Muharrem som de minns bäst. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Snackisarna om Muharrem Demirok (C) som Linköpingsborna minns

Uppdaterad
Publicerad

Muharrem Demirok ser ut att bli ny partiledare för Centerpartiet. På riksplan är det få som tidigare hört talas om honom, men i Linköping har han gjort sig känd för att skapa snackisar.

– Nej men, det är väl inte så lyckat att sprida ut skit mitt i stan kanske, säger Kristina Gustavsson om en av ”Murres” uppmärksammade idéer.

Någon som drivit många samhällsbyggnadsfrågor, men också någon som ibland kommer med ”galna” idéer. Det avtrycket verkar Muharrem ”Murre” Demirok gjort i Linköping, där han suttit som kommunalråd i över tio år.

– Han har en osedvanlig förmåga att hitta saker som är på gång och hamna i det massmediala bruset. Det är viktigt för en partiledare idag, säger Lars Vikinge (C), gruppledare i Linköping.

Misshandelsdomar

I samband med att Demirok föreslogs att bli ny C-ledare uppmärksammades också att han vid två tillfällen dömts för misshandel. I ett av fallen ska han som student i Linköping skallat en man under en studentfest.

– Jag hoppas människor ska bedöma mig utifrån den jag är idag, och inte misstag jag gjorde som ung, har Muharrem Demirok tidigare sagt till SVT.

I klippet hör du om tre av de snackisar som Muharrem Demirok blivit uppmärksammad för under sin tid som kommunalråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.