Maria Fredriksson, kommundirektör Söderköpings kommun. Foto: Pressbild/Söderköpings kommun

Söderköping har ledsnat på kaoset på E22 – kräver byggstart

Uppdaterad
Publicerad

Det segdragna projektet med nya sträckningen av E22 har stått stilla sedan granskningen under förra året. Nu har Söderköpings kommun ledsnat och kräver tillsammans med Valdemarsviks, Norrköpings, Västerviks och Oskarshamns kommuner redovisning av projektet.

– Det finns en stor frustration över att vägbygget inte kommer igång. Vi har väntat länge nu i Söderköping för att komma ifrån de här köerna. Det är inget kul att bli förknippad med köer och trafikljus, säger Maria Fredriksson, kommundirektör i Söderköping.

Söderköpings politiska referensgrupp för E22 har nu bjudit in till ett möte med Länsstyrelsen och Trafikverket tillsammans med fyra andra berörda kommuner.

E22 Förbifart Söderköping

Den nya sträckningen av E22 är en nationell angelägenhet som utgör en av de viktiga nationella stamvägarna i Sverige längs bland annat Östergötlands kust, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

”Bromskloss för utveckling”

– Semestertrafik är en sak men många pendlar och det är svårt att ta sig igenom Söderköping. Många pekar på att det ofta är broöppning, men det är trafikljusen som är bekymret och som skapar det här kaoset, säger Maria Fredriksson.

Utöver trafiksituationen begränsas också kommunens arbete med byggnation och utveckling, säger hon vidare.

– Vi vill bygga och utveckla kommunen på olika sätt, men vi kommer inte vidare med de projekten, så det blir inte bara en bromskloss för dem som åker igenom utan även en bromskloss för vår utveckling, säger Maria Fredriksson.

Så här såg det ut i Söderköping under midsommarhelgen. Se bilkön ovanifrån:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 Förbifart Söderköping

Mer i ämnet