Hör polisinspektör Dick Steisjö berätta om letandet efter mannen. Foto: Jonathan Posluk

Sökandet efter försvunnen 20-åring avbröts vid lunch

Uppdaterad
Publicerad

Polisen återupptog idag först sökandet med full styrka efter den man i 20-årsåldern som är försvunnen sedan i söndags. Detta efter tips som igår kom in från allmänheten. Vid lunch avbröt de sedan letandet då polisen ansåg sig genomsökt området grundligt. Sökinsatserna skedde i trakten kring Sya, mellan Mantorp och Mjölby.

Organisationen Missing People fortsätter dock eftersökningarna.

Det var vid 12-tiden i söndags som 20-åringen anmäldes försvunnen. Sedan dess har sökandet pågått, bland annat kring mannens bostad i Sjögestad, mellan Linköping och Mantorp.

Mjölby

Hemvärnet deltar

Mannens bil hittades tidigare i veckan i närheten av Sya, mellan Mjölby och Mantorp, så även i de trakterna har det letats efter 20-åringen. Polisen använder sig av hundpatruller och hemvärnet deltar också i sökandet med bland annat motorcykelförare.

– Vi har vittnesuppgifter om att en man, som kan vara den försvunne, har setts gåendes på en väg ner mot Västra Harg. Dessutom har vi fått tips om en man som varit och hämtat vatten, och en boende säger att han inte var från trakten, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Foto: Jonathan Posluk

Tidigare har polisen använt drönare för att spana efter den försvunne från luften. Idag skriver polisen på sin webbsida att inga polishelikoptrar kan användas på grund av tekniska problem.

Polisen behöver allmänhetens hjälp och tar gärna emot tips och iakttagelser som gör att mannen kan hittas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet