Daniel Axelsson. Foto: Jeppe Gustafsson/TT och polisen.

Sprängningen i Linköping – lådcykeln funnen

Uppdaterad
Publicerad

Delar av den lådcykel som tros ha använts vid sprängningen på Ådalagatan i Linköping har hittats av polisen. De uppger att de pusslar ihop cykelns delar. Något som tidningen Corren var först med att rapportera om.

– Vi har säkrat spår som gör att vi har goda förhoppningar om att hitta cykelns ägare, säger förundersökningsledare Daniel Axelsson, till SVT Nyheter Öst.

Redan tidigt meddelade polisen att de var intresserade av vittnesuppgifter om en lådcykel som de tror stod i det cykelförråd där explosionen skedde 7 juni. Polisen misstänker att sprängladdningen fraktades på cykeln.

Till tidningen säger polisen att lådcykeln är mycket intressant för utredningen.

Sprängmedlet

De har också fått ett muntligt besked från Nationellt forensiskt centrum, NFC, om vad för sprängmedel som användes vid dådet.

– När vi även fått ett skriftlig besked kommer detta att offentliggöras, säger Daniel Axelsson till SVT.

Vad betyder det för utredningen?

– Det betyder att vi kan smalna av vårt arbete och vi förhoppningsvis närmar oss en lösning.

Den kraftiga explosionen i centrala Linköping den 7 juni orsakade stora skador på flera bostadshus. Fasader, fönster och balkonger förstördes. Ingen människa skadades allvarligt. Ännu har polisen ingen misstänkt för dådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet