Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Utsikten från alla fönster i Annika Vårblom Sandströms lägenhet är hyreshus med träskivor för fönstren. Annika känner många äldre i området som lider av sömnsvårigheter och stark oro efter det som hände. Foto: SVT

Annika har flyttat hem efter explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Polisens blåvita band stänger fortfarande ute hyresgästerna i det hus på Ådalagatan i Linköping som ligger närmast explosionsplatsen. I grannhusen har alla fått flytta hem, men oron sitter djupt.
– Man önskar att de ska få fast de skyldiga så att man kan bli lugn, säger Annika Vårblom Sandström som bor i ett av de värst drabbade husen.

Det spelar ingen roll vilket fönster man tittar ut genom hemma hos Annika. Överallt blir man påmind om den där dagen i början av juni när tryckvågen från explosionen krossade flera hundra fönsterrutor och smällen hördes över hela Linköping.

– Jag känner många äldre människor runt omkring. Det är jättemånga som är oroliga och har fått svårt att sova. Jag tror att man skulle bli lugnare om det blir klart vad som hände, säger Annika Vårblom Sandström.

Fönstret är av plast

Hon slår med handen mot plastglaset som täcker ett av fönstren, för att demonstrera att det inte är glas, trots att det kan se ut så på håll. Utanför ser man en byggkran, en polisbil med sökhundar och byggnadsställningarna som omger grannhuset.

– Klart man undrar vad som hänt. Vem kan ha gjort något sådant här? Och vem var det riktat mot?

”Jag önskar att de får fast de skyldiga. Först då kan man bli lugn och känna att det inte kommer att hända igen”, säger Annika Vårblom Sandström medan hon tittar ut på sin trasiga balkong på Ådalagatan i Linköping. Foto: SVT

”Önskar de får fast de skyldiga”

Gulsvarta tejpbitar täcker sprickorna i balkongdörrens fönsterruta. Annika har blivit tillsagd att inte öppna balkongdörren, trots sommarvärmen.

– Jag önskar att de får fast de skyldiga. Först då kan man bli lugn och känna att det inte kommer att hända igen, säger Annika.

Se videon när Annika visar runt i sin lägenhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet