Väktare bevakade Stallet i natt

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens kring Hotell Stallet i Åtvidaberg riktas nu hot mot fastigheten. Någon vill bränna ner hotellet.

På Facebook delas just nu bilder av brinnande tändsticksaskar tillsammans med information om att Stallet ska bli ett asylboende och inte längre är aktuellt som elevhem till Åtvidabergs FF:s fotbollselever.

– Jag hade inte en aning om det och blev både orolig och lite förskräckt faktiskt, säger fastighetsägaren Tord Önnegren, som fick informationen av kommunen igår.

I natt hade man väktare som bevakade hotellet så att ingenting skulle hända.

Dubbla kontrakt

Konflikten handlar om vem som har rätt att flytta in på Hotell Stallet eftersom fastighetsägaren tecknat kontrakt med både Bert Karlssons företag Jokarjo AB och ÅFF Sport och Konferens AB.

Bert Karlsson skrev ett treårskontrakt i november 2013, men eftersom ingenting hände tecknade fastighetsägaren ett nytt kontrakt med ÅFF i våras och Stallet skulle då bli ett elevhem för fotbollsungdomar.

– Jag tänkte väl inte på att det första kontraktet fortfarande var vid liv, det var så det gick till, säger Tord Önnegren.

Snabb vändning

Sedan i våras har det varit lugnt i frågan, men i måndags tog allt en ny vändning och allt har sedan gått i rekordfart. Migrationsverket som har ett avtal med Bert Karlsson kontaktade kommunen i måndags med information att man skulle börja använda lokalerna.

Och nu fyra dagar senare flyttar de första 50 asylsökande in på Hotell Stallet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.