Nedriven kontaktledningsbrygga på godsbangården i Norrköping. Se rörliga bilder. Foto: Niklas Luks

Stopp i tågtrafiken förbi Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Det är stopp i tågtrafiken förbi Norrköping sedan klockan 09.45 meddelar Trafikverket. Orsaken är ett elfel och först på torsdagmorgon kommer felet vara helt avhjälpt.

Elfelet beror på en nedriven kontaktledning och påverkar fjärrtågen Stockholm-Malmö samt regionala tåg på sträckorna Linköping-Sala, och Linköping/Nyköping/Stockholm. Även pendeltåg på sträckan Linköping-Norrköping påverkas av elfelet.

– Olyckan skedde i samband med att ett godståg spårade ur på godsbangården i Norrköping. Tåget måste fraktas bort innan trafiken kan komma igång, säger Lii Hylander, presskommunikatör hos Trafikverket.

Norrköping

Varför godståget spårade ur är ännu inte känt. Enligt andra medier har passagerare på ett stillastående persontåg evakuerats.

Trafikverket meddelar att trafiken kommer kunna gå normalt igen först på torsdag. Vissa avgångar kan komma att ställas in och förseningar är att räkna med på samtliga avgångar. De hänvisar drabbade resenärer till deras respektive tågbolag för mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet