Stor gräsbrand i Vamlingbo

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan halv tre på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om en gräsbrand i Vamlingbo på södra Gotland. Sex stationer åkte ut till platsen för att bekämpa den stora gräsbranden.

– Den är två till tre fotbollsplaner stor och det är i nuläget oklart om det finns någon spridningsrisk, säger Johan Winsnes, vid ledningscentralen i Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten hade fått in information om att det var en skördetröska som börjat brinna, men om det är den som har orsakat branden är i nuläget inte känt.

Vid klockan 15.30 meddelar räddningstjänste att branden under kontroll. För att minska spridningsrisken har ett antal höbalar flyttats från platsen. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar ytterligare någon timme.

Strax före klockan 17.00 håller räddningstjänsten på att avveckla sig från platsen för att lämna över till ägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.