Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommenderingschef Peter Wahlberg berättar i klippet hur den höjda terrornivån påverkar polisens arbete inför matchen mellan IFK Norrköping och AIK. Foto: Stefan Jerrevång/TT / Christian S Zetterdahl /SVT

Storpublik väntas i Norrköping – så jobbar polisen efter nya säkerhetsläget

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen tar IFK Norrköping emot AIK på Platinumcars arena. Storpublik väntas och arenan är till stora delar utsåld. Matchen sker bara några dagar efter säkerhetspolisens beslut om att höja terrorhotsnivån mot Sverige.

Den nya terrorhotsnivån påverkar inte vilka allmänna sammankomster som kan genomföras. Men det nya säkerhetsläget gör att polisen bland annat ökar dialogen med både arrangörer och andra för att sammankomsten ska få så bra förutsättningar som möjligt.

– Vi organiserar oss med en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Du kommer kunna se många poliser i tjänst under måndagen i Norrköping, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Norrköping

Enligt IFK Norrköpings hemsida har det sålts drygt 14 000 biljetter till kvällens match.

Höjde i torsdags

Det var i torsdags förra veckan som Säkerhetspolisen fattade beslut om att höja terrorhotsnivån från förhöjd nivå, tre på skalan, till högt hot, fyra på skalan. Beslutet fattades med mot bakgrund av bland annat den senaste tidens koranbränningar och den tidigare uppmärksammade desinformationskampanjen om LVU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet