Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stort möte om Tofta skjutfält Foto: SVT

Stort möte om Tofta skjutfält

Publicerad

Försvaret byggs ut på Gotland och i november håller Försvarsmakten möte om Tofta skjutfält. Det så kallade skjutfältsrådet är ett forum att informera andra myndigheter och allmänheten om försvarets kommande övningar.

Det har börjar märkas allt mer att försvaret är tillbaka på allvar på Tofta skjutfält. Drygt ett och ett halvt år år sedan regementet P18 återuppstod den 1 januari 2018, så är det nu dags för ett första skjutfältsråd.

– Skjutfältsråd är något som de flesta skjutfält har. Det är för att man ska kunna samverka med berörda myndigheter, kringboende, och andra som känner sig berörda och berätta om den verksamhet som vi bedriver, säger Tomas Ängshammar, kommunikationschef på Gotlands regemente P18.

Fler reaktioner

Till mötet den 14 november är flera parter inbjudna såsom Region Gotland, Länsstyrelsen, Gotlands botaniska förening men också närboende och allmänhet. Även om mötet främst är till för att informera om försvarets kommande verksamhet så lär det också dyka upp frågor om till exempel buller.

– Allmänheten märker väl av Försvarsmakten mer och då blir reaktionerna fler. Men jag upplever att de flesta är positiva i stort till att Försvarsmakten har en starkare närvaro på Gotland. Men naturligtvis finns det de som blir störda också, säger Tomas Ängshammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet