Se de intressanta platserna i mordrättegången och få en genomgång av mordåtalet. Foto: Niklas Luks / Jeppe Gustafsson

Stort säkerhetspådrag när rättegången om gängmorden drar igång

Uppdaterad
Publicerad

Både polisen och Kriminalvården spänner musklerna när rättegången om gängmorden i Norrköping nästa vecka startar i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt.

Enligt uppgifter till SVT så bedöms de sex åtalade männen vara så farliga och flyktbenägna att Kriminalvårdens transporter från häktena till tingsrätten kommer ha extra bemanning och eskorteras av polis.

De åtalade har under polisutredningens gång bland annat suttit utspridda på häktena i Norrköping, Sollentuna, Huddinge och Göteborg.

Gängmorden i Norrköping

Förutom en utökad säkerhetskontroll för att överhuvudtaget komma in i tingsrätten kommer polisen också att ha en skärpt bevakning av stadsdelen Garnisonen under de dagar som rättegången pågår.

Mordoffer var medlemmar i kriminellt gäng

Åtalet gäller ett uppmärksammat dubbelmord utanför nattklubben Hugo i centrala Norrköping den 5 december 2019, samt en dödsskjutning utanför en snabbmatsrestaurang den 10 april förra året. Samtliga offer hade kopplingar till till den kriminella grupperingen No Surrender Mc.

Rättegången inleds onsdagen den 7 april. Cirka 20 förhandlingsdagar har planerats in och rättegången beräknas avslutas den 20 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet