Eva Gustavsson uppmärksammar 15-åriga Greta Thunbergs agerande för klimatfrågan. Foto: SVT // TT

Linköpingsbor stöttar Greta som skolstrejkar för klimatet

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan uppmärksammades Greta Thunberg,15 år, utanför riksdagen i Stockholm. Där skolstrejkar Greta fram till valdagen för att hon tycker att klimatfrågan är akut och vill att fler vuxna ska engagera sig. Det har fått människor i Linköping att göra just det.

– Greta visar att alla människor kan göra någonting. Jag ser det som att alla människor har samma ansvar för klimatet, det är vårt gemensamma klimat, säger Eva Gustafsson.

Greta har bestämt sig för att sitta utanför riksdagen fram till valdagen.

Val 2018 – #dinröst

– Jag håller med henne, det är förskräckligt vilka problem vi lägger i knät på de som är unga idag, säger Annika Elmqvist.

Sprider budskapet

Den bunt med lappar som Greta Thunberg själv har skrivit om klimatet, har Eva Gustafsson och Annika Elmqvist som kallar sig för Gretas vänner, skrivit ut fler exemplar av.

– Vi hoppas att vi kan nå någon mer, att någon mer sätter igång åtminstone, så har vi vunnit någonting, säger Eva Gustafsson.

Greta Thunberg ska sittstrejka framför Sveriges riksdag varje dag fram till valet. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet