• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Välfyllda vallokaler i Norrköping

Publicerad

Valdeltagandet i kyrkovalet brukar vara lågt. Förra gången röstade bara 13 procent av alla röstberättigade, men i år verkar intresset vara större.

– Det känns ju som att det är betydligt fler som kommer och röstar i år än för fyra år sedan, enligt Lars-Ove Pettersson Stening, som hjälpte många väljare till rätta i en av vallokalerna i Norrköping idag.  

I år syns en kraftig ökning av antalet förtidsröstare jämfört med förra kyrkovalet, rapporterar Ekot.

Det här är något som även Lars-Ove Pettersson Stening har märkt i Norrköping.

– Vi har absolut betydligt fler förtidsröster. Just på det här distriktet, Hedvig 3, tror jag att det är ungefär dubbelt så många som förra gången, säger han.

Lars-Ove Pettersson Stening hjälpte många väljare till rätta idag i en av vallokalerna i Norrköping.   Foto: SVT

Lars-Ove Pettersson Stening tror att intresset kan ha att göra med att flera partier profilerat sig särskilt mycket i år.

Den senaste tiden har debatten till stor del handlat om kampen mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, två partier som har gått ut hårt inför det här kyrkovalet. Det har även spekulerats i om just Sverigedemokraternas storsatsning kommer att leda till att fler väljer att rösta, antingen för eller mot partiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer