Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tycker det är fruktansvärt att man kan bete sig så och utsätta andra för direkt fara, bara för att tjäna pengar”. Sussi Martens vet fortfarande inte vilket ämne som injicerades i hennes kropp. Hör henne berätta i videon. Foto: Privat/SVT

Sussi, 35, lurades av falsk sjuksköterska – vet inte vad de sprutade in

Publicerad

Sussi Martens, 35, trodde hon gjorde botox hos en legitimerad sjuksköterska. Men istället gjorde injektionen ovanligt ont och hon fick bulor i ansiktet.

Sjuksköterskan hade ljugit om sin legitimation – och Sussi vet fortfarande inte vilket ämne som injicerades i hennes kropp.

– Jag blev jätterädd och fick panikkänslor i hela kroppen, säger hon.

Trots en lagändring om att det numera endast är legitimerade sjuksköterskor, läkare och tandläkare som får utföra behandling med botox eller fillers, visar SVT Nyheters granskning att det fortfarande finns flera oseriösa utövare inom skönhetsbranschen. En av dem som drabbats är Sussi Martens, 35, i Furulund i Skåne.

– Jag trodde att jag hade gjort tillräckliga efterforskningar, men uppenbarligen inte. Det klandrar jag mig själv för, men står det att någon är utbildad sjuksköterska på hemsidan – då tror ju jag att hon är det, säger hon.

SVT granskar skönhetsbranschen

Saknade legitimation

Innan ingreppet fick Sussi Martens ingen konsultation eller den betänketid som lagen kräver. Behandlingen gjorde mycket ondare än vanligt och hon fick bulor som blev till blåmärken i ansiktet.

Hon började snart misstänka att något var fel – injektionen gav aldrig någon effekt. Det visade sig att sjuksköterskan ljugit om sin legitimation och saknade utbildning, berättar Sussi Martens.

– Jag tycker det är fruktansvärt att man kan bete sig så och utsätta andra för direkt fara, bara för att tjäna pengar.

Det var hon själv som tog reda på att kvinnan saknade utbildning och legitimation. Hör henne berätta mer i videon ovan.

Har polisanmält

Ingreppet har inte lett till några bestående skador men utreds nu av polisen som ”framkallande av fara för annan”.

SVT Nyheter har sökt salongens ägare för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar skönhetsbranschen

Mer i ämnet