Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann-Christin Kobusinski Ehn, vice ordförande i Liberalernas styrelse lokalt kommenterar hur partiet ser på händelsen i klippet. Foto: Liberalerna / SVT

Svedahl (L) tar timeout – efter avslöjande om olämpliga meddelanden till KD-politiker

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas gruppledare i Norrköping Reidar Svedahl tar timeout från politiken. Orsaken är att han skickat olämpliga meddelande till en ung kvinnlig KD-politiker, vilket NT avslöjande på måndagen.

Enligt NT skickade Reidar Svedahl meddelanden med sexuella anspelningar i en chat under fredagskvällen. Mottagaren var en ung kvinna som är aktiv i Kristdemokraterna.

Eva-Britt Sjöberg, gruppledare för Kristdemokraterna, säger till NT att ”Det här är mycket allvarligt, mycket olämpligt och helt oacceptabelt”.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

Reidar Svedahl, kommunalråd i Norrköping, tar nu timeout medan en utredning ska göras om han framtid.

– Det har varit en turbulent tid för Liberalerna Norrköping och mig personligen. Jag har idag meddelat att jag tar en timeout och kliver åt sidan, i avvaktan på den interna utredning som Liberalernas etikkommitté har inlett. Jag känner mig trygg med den process som har inletts, som nu får ha sin gilla gång, säger Svedahl i ett uttalande.

Intern utredning

Enligt ett pressmeddelande välkomnar Liberalerna Norrköping att Reidar Svedahl nu tar en time out.

– Det är bra att Reidar nu tar en timeout i väntan på vad den interna utredningen kommer fram till. Under tiden fokuserar vi på att driva politik för Norrköpingbornas bästa, säger Ann-Christin Kobusinski Ehn, vice ordförande för Liberalerna Norrköping 

Tidigare på måndagen meddelade Liberalerna i Norrköping att de återgår och blir en del av den styrande koalitionen, Borgerlig samverkan.

(Texten uppdateras)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

Mer i ämnet