Foto: Per Svensson Borrud

En person död i tågolycka vid obevakad järnvägsövergång

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg körde på en personbil vid en obevakad järnvägsövergång mellan Falerum och Överums bruk vid 11-tiden på onsdagen. Personen i bilen avled av sina skador, uppger Region Kalmar län.

Enligt polisen inträffade olyckan precis sydost om Östergötlands länsgräns.

– På kartbild över området ser det ut som olyckan har inträffat vid en obevakad järnvägsövergång, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Olyckor på Tjust- och Stångådalsbanan

Mannen, som var i 30- årsåldern, fördes till sjukhuset i Västervik. Vid 16-tiden skriver TT att Region Kalmar uppger att mannen som färdades i bilen som krockade med tåget har avlidit på sjukhuset.

Det är andra olyckan som sker bara under de senaste dagarna. I lördags omkom en man i 35-årsåldern, när han blev påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång mellan Rimforsa och Kisa.

– Ja det är väl antagligen slumpen, men det visar väl egentligen hur farliga de här obevakade övergångarna är. Nu vet vi ju dock väldigt lite om denna olycka just nu, säger Thomas Agnevik.

Olyckan påverkade länge Kustpilens tågtrafik på sträckan Västervik-Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olyckor på Tjust- och Stångådalsbanan

Mer i ämnet