Foto: Björn Lindgren, TT

Tiggeritillstånd kan införas i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Kravet på tiggeritillstånd i Eskilstuna blev det första i Sverige. Nu kan ett liknande krav vara intressant för Norrköpings kommun.

Det var P4 Östergötland som var först ut med att berätta om att det finns en politiskt majoritet för ett tiggeritillstånd i Norrköping.

Nu vill de fyra partierna som styr Norrköping (S, C, L och KD) vänta och se hur tillståndet faller ut i Eskilstuna. Om resultaten av krav på tillstånd skulle se bra ut så kommer de styrande partierna att lägga fram ett liknande förslag.

Norrköping

– Själva grundidén, att man ska veta vilka som finns i kommunen, tycker vi är bra. Det är den första förutsättningen för att man ska kunna hjälpa, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget om ja till tillstånd kommer att tas upp av kommunfullmäktige under september. Själva verkställandet ska det dock väntas med tills resultatet från Eskilstuna är tydligt.

– Om det utfaller väl i Eskilstuna så tycker vi att det är en intressant idé. Vi vill se att det har gjort det enklare att hjälpa enskilda individer, säger Lars Stjernkvist (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet