Christia Gustavsson, ordförande för Moderaterna i Östergötland Foto: SVT

Toppmoderat lämnar heltidspolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Christian Gustavsson meddelade idag på sin facebooksida att han inte tänker fortsätta som oppositionsråd i Linköping.

Christian Gustavsson skriver att ”om ett par veckor börjar Moderaterna sitt provval. Inför det så vill jag vara ärlig och säga att jag inte söker en roll som heltidspolitiker efter nästa val.”

Ikväll meddelar han fullmäktigegruppen att han ”kliver åt sidan redan under våren”.

”Tänker fortsätta bidra”

Christian Gustavsson kommer att sitta kvar som ledamot i fullmäktige och fortsätta som förbundsordförande för östgötamoderaterna och i partistyrelsen ”åtminstone fram till nästa ordinarie stämmor under våren respektive hösten 2019”.

Christian Gustavsson skriver att han ”tänker fortsätta bidra i kampanjarbetet i Linköping. Att jag lämnar mina roller som heltidspolitiker betyder inte att jag lämnar mitt engagemang i och för Moderaterna”.

Vill pröva nytt

Skälen till att Gustavsson hoppar av är att han vill pröva på att göra något annat medan han är i ”yrkesverksam ålder” och att han inte tycker att man ska se sitt politiska uppdrag som ett jobb:

”Ska jag leva efter den devisen så måste jag också dra den operativa slutsatsen av det även för egen del. Lever man inte som man lär är ju risken att man tappar bort sig själv helt på vägen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.