Personen blev påkörd i korsningen Repslagargatan/Östra Promenaden.

Trafikolycka i Norrköping utreds som grovt våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på torsdagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans om att en person skulle ha blivit påkörd av en bil vid korsningen Repslagaregatan/Östra Promenaden i Norrköping.

Den påkörda personen blev inte allvarligt skadad och behövde inte sjukhusvård. Bilföraren lämnade däremot kvar bilen och avvek från platsen.

Polisen spärrade av platsen och genomförde en teknisk undersökning. Bilen togs i beslag.

Norrköping

Det kom ganska snart fram uppgifter som gjorde att polisen inte kunde utesluta att påkörningen var avsiktlig. Brottsrubriceringen för utredningen ändrades då till försök till mord.

Vid klockan 14.30 greps sedan en man i 30-årsåldern som misstänks vara den som körde bilen. Avspärrningarna i korsningen hävdes vid 15-tiden.

Efter polisförhör med den misstänkte så beslutade jourhavande åklagare klockan 18.06 att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet