Det var ett stort polisuppbåd på platsen där mannen hittades under måndagskvällen. Foto: Niklas Luks

Tre anhållna för misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter anhållna efter att en allvarligt skadad man i 22-årsåldern påträffats utomhus i Norrköping på måndagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

– Min förhoppning är att vi ska få förordnanden om offentliga försvarare så att samtliga tre kan höras under sen eftermiddag, säger chefsåklagare Torsten Angervåg, till TT.

Område spärrades av

Larmet kom in strax före klockan 21 på måndagskvällen. När ambulanspersonal undersökte den skadade mannen misstänkte de att hans skador antagligen inte orsakats av en olycka och polisen spärrade av området för teknisk undersökning. Mannen ska ha fallit från fjärde våningen.

Norrköping

De tre personer som nu har anhållits greps på plats och är skäligen misstänkta för mordförsök. Den skadade mannen är inte skriven på platsen.

– Det är fortfarande oklart vad det är som har hänt, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

Föll från fjärde våningen

Den allvarligt skadade mannen fördes först till sjukhus i Norrköping, men flyttades sedan till Universitetssjukhuset i Linköping.

Enligt polisen har man inte kunnat förhöra den skadade mannen, då han vårdas på intensiven och hålls nedsövd. En av de tre männen är känd tidigare av polisen för inblandning i våldsbrott.

Kammaråklagare Anna Hjorth leder den fortsatta förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet