Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man tänker på det som hänt varje dag”, säger Britt-Louise Malmlöv. Foto: SVT

Tre månader efter explosionen i Ekholmen: ”Finns i huvudet hela tiden”

Publicerad

Det har snart gått tre månader sedan explosionen i Ekholmen ägde rum. Vi träffar Britt-Louise som kom händelsen nära och som är med i planeringen av renoveringen.

– Man har en viss oro att det ska hända igen, säger Britt-Louise Malmlöv, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Det var tisdagen den 26 september som polisen larmades om en våldsam explosion i stadsdelen Ekholmen i Linköping. En hel trappuppgång spränges och flera lägenheter drabbades.

En av personerna som kom explosionen nära var Britt-Louise Malmlöv. Hon bor två portar bort från trapphuset som sprängdes.

– Det känns relativt bra att man har påbörjat byggprocessen. Samtidigt är man orolig. Det finns i huvudet hela tiden. Det är ingenting man släpper.

Explosionen präglar både hennes och grannarnas vardag, menar Britt-Louise, inte minst den pågående ombyggnationen som påminner om det som hänt. Foto: Hadeel Ibrahim

För mycket eget ansvar

Britt-Louise menar att de drabbade fick hantera mycket själva och att de inte har fått tillräckligt mycket stöd från andra aktörer.

– Det ligger så mycket ansvar på individen och ibland är man inte riktigt där, att orka ta i saker, med tanke på hur man mår psykiskt.

Vad hände med de som bor i trappuppgången och när beräknas ombyggnationen vara klar? Svaret hör du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.