Foto: Jonathan Posluk

Tre till sjukhus efter misstänkt grovt rån

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 09 larmades polisen om att ett grovt rån inträffat på en adress i Berg utanför Linköping.

Flera patruller skickades till adressen. På plats spärrade man av ett område kring fastigheten och förhörde flera personer. Tre personer, två män och en kvinna, fördes till sjukhus med ambulans.

– Det var en av de tre på adressen som larmade, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisregion Öst.

Linköping

Allvarligt skadade

I en bulletin från Region Östergötland meddelas att de skadad är: En man i 70-åldern som blev allvarligt skadad. Läget uppges som stabilt. En kvinna, också i 70-årsåldern och allvarligt skadad, läget rapporteras dock som stabilt. Och slutligen en man i 50-årsåldern som skadades lindrigt och även för honom uppges att läget är stabilt. Alla tre är hemmahörande i Linköpings kommun.

Foto: SVT

Grovt rån

Man har sökt av området med hund och en teknisk undersökning ska göras. Dörrknackning i området ska också göras för att få in fler vittnesuppgifter.

”Brottsrubriceringen är initialt grovt rån, men kan komma att ändras under utredningens gång”, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida.

– Vi är ännu inte helt på det klara vad som hänt. Vi har lite för lite att gå på just nu och behöver förhöra de inblandade mer, säger Björn Öberg.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet