Två barn fick ström i sig – skolan håller stängt

Uppdaterad
Publicerad

Två barn fick i sig ström på Vikbolandsskolan under en undervisning i fredags.

Enligt P4 Östergötland, som var först att rapporter om händelsen, ska ingen av barnen ha fått allvarliga skador – men de två barnen fick uppsöka vård.

– Som en säkerhetsåtgärd fick eleverna uppsöka vårdcentral under fredagen. Efter undersökning fick eleverna åka hem. Skolan har fört kontinuerlig dialog med elever och vårdnadshavare, uppger skolpersonal i ett mail som SVT Nyheter Öst tagit del av.

På skolans blogg meddelar man att de har upptäckt tillbud i deras nya lokaler – som kan leda till personskada, därför håller skolan stängt, under måndagen samt tisdagen.

– Skolan har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. En polisanmälan gällande åverkan på den fasta installationen kommer även att göras. Parallellt utvärderar även skolan alla aspekter av den interna hanteringen av olyckan, uppger skolan i mailet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer