Uppmaning: Inget hushållspapper i toan

Publicerad

Söderköpings kommun går nu ut med en uppmaning om att inte spola ner hushållspapper i toaletten. Det kan orsaka proppar i avloppen. Skälet är att många gått över till hushållspapper eftersom toalettpappret sålts slut i många butiker.

Men hushållspappret är kraftigare och löser inte upp sig lika bra i avloppsledningarna.

– Om man börjar att spola ner hushållspapper i toaletten, så befarar vi att vi snart får problem med stopp i ledningar. Både i ditt eget hus och i kommunens ledningar. Problemet är alltså inte storleken på pappret som många tror, utan att det är ett mycket segare papper som inte löser upp sig. Fulspola alltså inte, säger Theres Stark, VA- och renhållningschef i Söderköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Hushållspapper kan ersätta toalettpapper, men bör då slängas i soppåsen. Det här gäller även pappersnäsdukar och våtservetter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet