Foto: Rickard Monéus/Kolmården

Nätupprop till stöd för berg- och dalbanan Wildfire på Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Wildfires indragna bygglov har skakat om berg- och dalbaneentusiaster runt om i världen. En namninsamling för att rädda banan på Kolmårdens djurpark har dragits igång och på sociala medier görs engagerade inlägg.

Det var förra veckan som Mark- och miljödomstolen meddelade att bygget av Wildfire kräver att kommunen gör en detaljplan för området. Därmed underkände domstolen det bygglov som tidigare givits.

Det här har fått entusiaster runt om i världen att gå i taket. En namninsamling har dragits igång på nätet under rubriken Save Wildfire at Kolmarden. I skrivande stund har den fått stöd av nästan 1000 personer.

Kolmårdens berg- och dalbana

Stort engagemang

”Det vore vansinne att tvinga en sådan fantastisk åkattraktion att stänga”, skriver en man från London.

”Jag tänkte åka till Sverige för att åka Wildfire de närmaste åren. Jag kommer inte att åka till Sverige om banan rivs”, skriver en man från Kalifornien.

Och You Tube-kanalen The Coaster Corner rycker ut till Wildfires försvar med ett snabbinspelat inlägg. Även om de kanske inte har alla omständigheter klara för sig kan man inte tvivla på engagemanget:

– Det är obegripligt för mig att någon vill att den här berg- och dalbanan ska tas bort, säger den som gjort inlägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet